Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Če versko življenje peša, je gotovo vzrok v pomanjkanju molitve." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

100-letnica rojstva - 1. dan

četrtek, 11.11.2010


Župnija Odranci je na god sv. Martina začela tridnevno duhovno pripravo na blagoslovitev kipa msgr. Lojzeta Kozarja in obhajanje 100-letnice njegovega rojstva. Molitev rožnega venca pred Najsvetejšim so vodile članice prvih desetih rož živega rožnega venca. Sv. mašo je vodil odranski rojak Jože Hozjan, župnik v Pečarovcih. V pridigi je spregovoril o duhovniku, ki je voditelj cerkvenega občestva in oznanjevalec. Vsak kristjan prejme ob krstu trojno poslanstvo, duhovnik pa v posebni meri. Nalogo oznanjevanja je zelo uspešno opravljal sv. Martin in to predvsem z zgledom krščanskega življenja, z dobroto, ki jo je izkazoval ljudem. Tudi msgr. Lojze Kozar je bil predvsem oznanjevalec. Oznanjal je z govorjeno in pisano besedo. To njegovo oznanilo je dragoceno, ker je prepojeno z dobroto. Ob  tem je g. Jože Hozjan spomnil na različne dejavnosti župnika Kozarja, ko je mlade usmerjal v življenje in jih spremljal. Omenil je pridigo, ki mu je najbolj ostala v spominu. To je bilo na praznik vseh svetih na pokopališču. Župnik Kozar je bil ves v solzah, ker je bilo pokopališče tako lepo urejeno in je ves ganjen prosil vernike, naj vse leto tako skrbijo za grobove, saj s tem izražajo svojo vero v vstajenje. To prošnjo je ponavljal kar nekaj let in ne brez uspeha. Zdaj je odransko pokopališče eno najlepše urejenih pokopališč vse leto in ne le za praznik vseh svetnikov.
Po sveti maši je domači župnik predstavil razstavo slikarskih del in jo blagoslovil. Msgr. Lojze Kozar je bil tudi ljubiteljski slikar, zato smo v Kozarjevem letu pripravili srečanje slikarjev, ko smo jim predstavili življenje in delo msgr. Lojzeta Kozarja. Razstava nosi naslov Od Gorenjega Senika do Odranec in prikazuje postaje in trenutke iz življenja msgr. Lojzeta Kozarja. Slike za razstavo so prispevali: Vlado Sagadin, Anton Černi, Ernest Bransberger, Karel Kosednar, Karmen Smodiš, Anton Bertalanič, Lojze Števanec, Irma Premrl, Jože Puhan, Svitlana Hrylo, Marija Pavlič in Darinka Horvat.
Precejšnje število vernikov, ki se je udeležilo molitve in sv. maše, je pokazalo, kako je msgr. Lojze Kozar lepo zapisan v srcih odranskih ljudi.

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi