Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Če versko življenje peša, je gotovo vzrok v pomanjkanju molitve." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

6. župnijski misijon - 1 b

nedelja, 27.01.2019


V župnijski cerkvi Svete Trojice je množica vernikov z misijonsko himno začela obhajanje svete maše, ki jo je daroval soboški škof dr. Peter Štumpf. Pozdrav njemu in sestram usmiljenkam je izrekla članica ŽPS Cvetka Ferenčak. Pri sveti maši so še sodelovali drugi člani ŽPS, bralci Božje besede, ministranti, člani cehovskega društva, pevci mladinskega zbora pod vodstvom Helene Vrbnjak in člani Kozarjevega zbora.
Škof je v pridigi spregovoril o tem, da moramo med vožnjo z avtomobilom gledati naprej, pa tudi v ogledalo, torej nazaj. Tudi v življenju moramo gledati nazaj, na ljudi, ki so pred nami vero živeli in so nam vzorniki, ter gledati naprej, v nebo, kjer je naš cilj. Misijon je priložnost, da ob zgledu dobrih, vernih ljudi, predvsem ob zgledu in priprošnji Božjega služabnika Alojzija Kozarja, bolj zavzeto in odgovorno delamo korake v nebo.
Škof je ob tej priložnosti podelil škofijska priznanja članom Kozarjevega zbora, ki že več desetletij, nekateri že petdeset ali celo petinšestdeset let pojejo v cerkvenem pevskem zboru, posamezniki pa tudi vsak dan pri delavniških mašah. Priznanja so prejeli: Regina Kavaš, Elizabeta Zadravec, Angela Škafar, Marija Ferenčak, Julijana Raduha, Kristina Zver, Marija Dravec, Marija Raduha, Venceslav Kavaš, Jože Zver, Martin Kavaš, Ciril Kavaš in Ciril Kavaš. Škof je podelil priznanje tudi zvonarju in Mežnarju, ki že skoraj petdeset let zavzeto in z ljubeznijo opravlja to službo, ter Francu Kavašu, ki že dvaindvajset let v župnijski cerkvi postavlja lepe in vsebinsko bogate jaslice.
Ob koncu sv. maše so otroci skupaj s sestrami usmiljenkami zapeli priložnostno pesem in jo tudi uprizorili. Članica ŽPS Terezija Zver je v imenu vse župnije izrekla zahvalo škofu dr. Petru Štumpfu in sestram za njihovo misijonsko poslanstvo v župniji. Besedam zahvale so dodali knjige Božjega služabnika Alojzija Kozarja, Kozarjevo srebrnino - liker iz zelišč Srebrnega brega, ki ga je pripravil nečak Božjega služabnika Metod Kozar in poseben misijonski križ, vsi verniki pa so navdušeno zapeli pesem Prelepo ravno je polje.
Po blagoslovu smo odšli do groba Božjega služabnika Alojzija Kozarja, kjer se je slovesnost s pesmijo in molitvijo za njegovo beatifikacijo tudi končala.
Foto: Stanko Skledar

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi