Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Kristus je rešil svet s trpljenjem - duhovniki nadaljujejo Kristusovo delo." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

Sklep Kozarjevega leta

nedelja, 02.01.2011


Jubilejno Kozarjevo leto se je začelo na nedeljo svete Družine leta 2009 in se je končalo 2. januarja 2011, ko je bil med nami murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. V začetku sv. maše ga je v imenu vernikov pozdravila članica ŽPS Dušica Kavaš, člana ŽPS Darko Kavaš in Cvetka Ferenčak pa sta mu izročila fotografijo msgr. Lojzeta Kozarja in znamenje Kozarjevega leta, srce s križem. Po pozdravu domačega dušnega pastirja so člani ŽPS pred oltar prinesli tri skrinje. Kot je pojasnila članica ŽPS Klavdija Dominko je prva skrinja skrinja preteklosti s knjigami msgr. Lojzeta Kozarja, sledila je skrinja sedanjosti z izdelki, ki so nastali v Kozarjevem letu in nazadnje skrinja prihodnosti z rokopisno prošnjo in s prilogami. Prinašanje skrinj so spremljali šolarji s podajanjem prižganih sveč. Z melodijo himne Kozarjevega leta pa so prinašanje skrinj spremljale Tajda Hozjan na flavto, Nuša Zadravec na orgle in Beatriz Balažic na violino.
Župnik je prebral sklep seje ŽPS in obrazložitev ter prošnjo, da bi škof storil potrebne korake, da bi se za msgr. Lojzeta Kozarja začel postopek beatifikacije. Izročil mu je zapisano prošnjo, članica ŽPS Klavdija Dominko pa je škofu izročila tri nove knjige, ki govorijo o msgr. Lojzetu Kozarju: knjigo Vsa moja ljubezen, zbornik Pisatelj neuničljivega upanja in Kroniko Kozarjevega leta V slavi vstajenja.
Bogoslužje so bogatili člani zbora Neuničljivo upanje pod vodstvom organista Franca Zvera.
V pridigi je škof predstavil dodatno vsebino treh skrinj. V njih so bile kuverte s svetopisemskimi odlomki, ki jih je škof nato pojasnil. Poudaril je veliko ljubezen msgr. Lojzeta Kozarja, njegovo močno upanje, kar ga ohranja živega med nami. »Msgr. Kozar je pisal knjige, drame, črtice, zidal to cerkev, bil lendavski dekan in tukajšnji župnik. Toda če bi delal in bil samo to, se ga mi v letu, ki se je izteklo, ne bi spominjali. Nasprotno, vedno bolj bi ga pozabljali. Mogoče bi tu in tam obhajali kakšen spomin nanj in to bi bilo vse. Kaj je msgr. Lojze Kozar vnesel v Odrance, da se ga vedno bolj spominjamo? Vi, dragi bratje in sestre, ste bili njegova edina ljubezen. Vas je popolnoma sprejel in zato je v Odrance prinesel življenje. Pri verouku vas ni učil, kako poznati Kristusa. Učil vas je, kako živeti v Kristusu in skupaj z njim v Bogu.«
V Gospodovo molitev je uvedel odranski rojak dr. Štefan A. Ferenčak, v pozdrav miru pa stalni diakon Imre Jerebic.
Sveta daritev je bila zahvala za vse milosti, ki smo jih prejeli v Kozarjevem letu in prošnja, da bi se Kozarjevo leto na svoj način nadaljevalo, da bi nam msgr. Lojze Kozar še naprej kazal pot k Njemu, ki naj bo tudi vsa naša ljubezen.

Pridiga


Napovednik


 sreda, 10.01.2018 - petek, 10.04.2020

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 nedelja, 25.11.2018 - sobota, 17.08.2019

Sveti misijon

Sveti misijon v Župniji Odranci več ...


 sreda, 06.03.2019 - nedelja, 14.04.2019

Križev pot

Postni čas – od pepelnice, 6. marca do velike noči. več ...


 nedelja, 07.04.2019

TV prenos sv. maše - RTV SLO

Ob 20. obletnici smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja več ...

Celotni seznam napovedi