Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Ni lahko verovati, ker bi mi predvsem radi vedeli. Verovati pa ni predvsem nekaj vedeti, ampak imeti Boga." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Izredni delivci obhajila

nedelja, 15.04.2012


"Vsemogočni Bog, vir vse milosti in blagoslova, naj te blagoslovi za službo izrednega delivca svetega obhajila. Ko boš bolnikom zvesto delil kruh življenja, naj te moč tega zakramenta okrepi, da boš vreden priti na nebeško gostijo."

S temi besedami so bili postavljeni v službo izrednega delivca obhajila Tomaž Čeh, Klavdija Dominko, Jožef Kociper in Branko Raj. Za to službo so jih predlagali člani Župnijskega pastoralnega sveta, imenovanja pa je podpisal škof dr. Peter Štumpf.

V nagovoru je župnik pojasnil pomen te službe in med drugim povedal:

Na veliko noč zvečer je rekel apostolom: ?Mir vam bodi! Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam.? Apostoli so bili navadni ljudje, eni ribiči, drugi cestninarji, ali drugih poklicev. Različni po izobrazbi, vedenju, sposobnostih. Vsi pa so imeli odprto, pripravljeno srce, da Jezusa poslušajo in mu sledijo. Jezus je vedel, da učenci niso popolni, a vendar jim je zaupal poslanstvo oznanjevanja, pričevanja. In ko so od Jezusa sprejeli poslanstvo, so ga še bolj vzljubili, se ga še bolj oklenili in zanj storili vse, zanj so dali celo svoje življenje.
Tudi danes nam Jezus govori: Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam. To govori vsakemu izmed nas, vsakemu na svoj način, vsakemu daje drugačno poslanstvo. Nekatere kliče in pošilja kot duhovnike, druge kot redovnice, spet druge kot bogoslužne sodelavce: ministrante, bralce, pevce in tudi kot izredne delivce obhajila.
Danes bodo štirje kandidati postavljeni v službo izrednega delivca obhajila. Niso si te službe sami izbrali. Po članih ŽPS jih je poklical Jezus, po škofu jih v to službo postavlja sam Jezus.
Kakor so pri bogoslužju potrebni ministranti, bralci, pevci, molivci in drugi sodelavci, tako so potrebni tudi izredni delivci obhajila. Njihova naloga je, da pomagajo deliti sveto obhajilo, ko je to potrebno, in da obhajilo prinašajo tudi bolnikom. Ob prvih petkih ostaja kakor doslej, da bolnika obišče duhovnik, da lahko bolnik opravi tudi sveto spoved. Obhajilo pa lahko prejmejo vsako nedeljo in za te priložnosti bodo bolnikom na voljo izredni delivci obhajila. V cerkvi pa bodo izredni delivci pomagali ob nedeljah in praznikih. Prosim, da jih sprejmete kakor služabnike, ker to tudi želijo biti. Pa tudi zanje molite in jih v tej službi, ki jo danes sprejemajo, podpirajte z dobrohotno besedo in z obzirnim ravnanjem. Jezus, ki ga v sveti hostiji prejmete od izrednega delivca ni nič manj Jezus, kakor če vam ga izroči duhovnik. Bolj kot to, je pomembno, s kakšno vero in ljubeznijo prejemamo Jezusa.
Veselimo se novih župnijskih, bogoslužnih sodelavcev, zahvaljujmo se Bogu zanje in zanje molimo.

Nato je posamezen kandidat kleče trikrat izpovedal "hočem" in prejel blagoslov. Ob tej priložnosti so izredni delivci obhajila prejeli sveto obhajilo pod obema podobama in tudi pomagali deliti sveto obhajilo. Pred blagoslovom jim je župnik izročil posodice za sveto obhajilo in list z molitvijo.

S prejemom te službe je župnijsko občestvo obogateno za nove bogoslužne sodelavce. Verniki jih spremljajo s svojo molitvijo, da bi sprejeto službo vredno opravljali v blagor vseh vernikov in v svoje zveličanje.

Fotografije

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi