Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Ni lahko verovati, ker bi mi predvsem radi vedeli. Verovati pa ni predvsem nekaj vedeti, ampak imeti Boga." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Začetek leta vere

nedelja, 14.10.2012


Na pobudo papeža Benedikta smo tudi v Župniji Odranci začeli leto vere, da bi utrjevali in poživljali vero vsak v sebi, po družinah, v župniji in širše. Člani ŽPS so v slovesnem sprevodu vstopili skozi vrata v cerkev in prinesli znamenja, ki nas bodo v tem letu nagovarjala. V začetku svete maše je župnik blagoslovil obnovljeni križ, ki visi nad oltarjem in nas vabi, da tudi mi obnovimo svojo vero, da prenovimo svoja srca, jih približamo Gospodu Jezusu, ki je naš Odrešenik, kakor nas je v uvodni besedi povabila članica ŽPS Klavdija Dominko.
Člani ŽPS so sodelovali s prinašanjem simbolov leta vere in z branjem raznih besedil. V pridigi smo spoznavali znamenja: obnovljeni križ, drevo vere in svečo. Vsako nedeljo bomo na posebno drevo pritrdili list z besedami veroizpovedi. Na prvem listu je bila zapisana beseda Verujem. To besedo ponosno izgovarjamo, saj je vera nekaj lepega, veselega, dragocenega. Kdor živi po veri, rodi sadove. Najžlahtnejši sad vere je svetništvo. K temu smo vsi poklicani. V letu vere bomo spoznavali tudi sadove vere, se pravi ljudi, ki so živeli po veri in dosegli cilj, nebesa. O nekaterih ljudeh se je Cerkev izrekla, o drugih ne, a so vendarle naši vzorniki vere, pa tudi priprošnjiki. Tako je na prvem sadežu bilo izpisano ime msgr. Lojzeta Kozarja, ki je bil tesno povezan z Bogom in je delal vse v moči vere.
Znamenje vere je tudi sveča. Člani ŽPS so prinesli posebno svečo, ki jo bo ob molitvi veroizpovedi zmeraj nekdo držal v rokah, kakor so ob našem krstu starši držali v rokah našo krstno svečo in smo jo pozneje večkrat držali mi sami. Ta sveča nas bo vabila, da bi besede veroizpovedi izgovarjali s premislekom, bolj zavestno. Zato je bilo besedilo tudi izpisano na platnu.
Da bi vsi verniki doživeli začetek leta vere, so člani ŽPS sodelovali pri obeh sv. mašah in ob koncu bogoslužja vsakemu udeležencu izročili listek z molitvijo. Povabljeni smo, da v tem letu več in bolje molimo. V pomoč nam bo tudi ta molitev.

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi