Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Molitev je razgovor z Bogom. Če s kom govoriš, moraš vedeti, kaj hočeš povedati." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

30-letnica duhovništva župnika in dekana Lojzeta Kozarja ml.

nedelja, 06.07.2014


O Troedini Bog, iz dna srca ti pojemo hvalo
za dar svete maše,
za dar mašništva,
za našega dušnega pastirja.


V nedeljo, 6. julija 2014, smo se odranski verniki pri obeh sv. mašah Troedinemu Bogu zahvalili za našega župnika in dekana Lojzeta Kozarja ml. in mu čestitali za njegov mašniški jubilej ob 30-letnici duhovništva, ki ga obhaja v teh dneh. 30 let v Gospodovi luči stopa po poti duhovništva, po posvečeni poti ljubezni do Boga in do ljudi, po poti darovanja, ko dan za dnem pred Gospodovim oltarjem vsakega od nas in vse svoje delo izroča Božji milosti. Ob tem jubileju smo se verniki Bogu zahvalili za g. župnika, za vse, kar stori za nas, za našo župnijo, za naš kraj s svojo pokončno držo po zgledu Dobrega pastirja. Hvaležni smo za njegovo obsežno in dragoceno pastoralno delo in pričevanje, ki ga opravlja v raznih odborih Cerkve na Slovenskem, v Škofiji Murska Sobota, kot dekan v lendavski dekaniji in kot goreč oznanjevalec preko pisane besede v tiskanih in elektronskih medijih, ko skrbi za duhovno oblikovanje in povezovanje občestva Cerkve. Kot Gospodov služabnik si aktivno prizadeva za svetniške kandidate, kar dokazuje sklenjeni škofijski postopek za beatifikacijo Božjega služabnika Danijela Halasa, kjer je opravil pomembno delo v procesu. Prav tako si prizadeva za začetek novih postopkov naših vzornikov in priprošnjikov.
V zahvalo in spomin na ta mašniški jubilej smo člani ŽPS v imenu odranskih vernikov g. župniku izročili preprost mašni plašč in posebno spominsko plaketo. Svoj del voščila so v risbah g. župniku poklonili tudi otroci. Dar vseh vernikov naj bo predvsem molitev, ko se bomo v tem tednu združeni v molitvi dobremu Bogu zahvalili za gospoda župnika in zanj molili.
Člani ŽPS so pri sveti daritvi sodelovali s prošnjami, z uvodi in s prinašanjem darov. Slovesnost so obogatili vsi štirje cerkveni pevski zbori naše župnije. Pri sv. daritvi ob 8. uri sta pod vodstvom Helene Vrbnjak zapela mladinski in otroški pevski zbor, pri sv. maši ob 10. uri pa pod vodstvom Nuše Zadravec zbor Neuničljivo upanje in starejši Kozarjev pevski zbor. Ob sklepu se je g. župnik zahvalil vernikom za pripravljeno bogoslužje in darove ter spomnil na največji dar, ki je ta, da živimo evangelij.

Sveta maša ?
? vsaka sveta,
neskončno dragocena,
izraz največje ljubezni,
dejanje same Ljubezni. (pesniška zbirka Lojzeta Kozarja ml., Srebrno poletje)Besedilo: Klavdija Dominko

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 sreda, 10.01.2018 - petek, 10.04.2020

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 nedelja, 25.11.2018 - sobota, 17.08.2019

Sveti misijon

Sveti misijon v Župniji Odranci več ...


 sreda, 06.03.2019 - nedelja, 14.04.2019

Križev pot

Postni čas ? od pepelnice, 6. marca do velike noči. več ...


 nedelja, 07.04.2019

TV prenos sv. maše - RTV SLO

Ob 20. obletnici smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja več ...

Celotni seznam napovedi