Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Če versko življenje peša, je gotovo vzrok v pomanjkanju molitve." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

6. župnijski misijon - 1 a

sobota, 26.01.2019


S sveto mašo, pri kateri so peli pevci zbora Neuničljivo upanje, se je začel 6. misijon v župniji Odranci. Sv. mašo je daroval Klemen Balažič, salezijanec, ki ima odranske korenine, saj je bil njegov dedek iz Odranec. V pridigi je spregovoril o ?sveti norosti?, o načinu življenja, ki je za ta svet nekaj norega, v resnici pa je najdragocenejše in najlepše. Tako je živel Jezus, o katerem so njegovi sorodniki govorili ?iz uma je?, tako je živel sv. Janez Bosko in številni svetniki. Vsak od nas je povabljen, da živi drugače, kakor pričakuje ta svet, da se naleze nekaj te Jezusove ?norosti?, ali nekaj ?norosti? svetnikov, in plava proti toku, si upa sanjati in je za uresničitev teh sanj pripravljen tudi kaj žrtvovati.
Na začetku sv. maše so vsi zbrani zapeli misijonsko himno V nebo, prošnje vernikov so izrekli učenci 6. razreda, sodelovali so še ministranti ter salezijanski bogoslovec in pripravnik. Prve misijonarje je v imenu župnijskega občestva pozdravila članica ŽPS Cvetka Ferenčak, zahvalo pa je izrekla Štefanija Hozjan in skupaj z Denisom Nedelkom gostom izročila knjige Božjega služabnika Alojzija Kozarja ter Kozarjevo srebrnino, liker iz zelišč Srebrnega brega, ki je bil posebej pripravljen za letošnji misijon.
Po sv. maši so verniki odšli do Borbičevega križa, kjer so pevci Kozarjevega zbora zapeli staro ljudsko pesem o križu, Ciril Kavaš je predstavil križ, ki sta ga leta 1936 postavila brata Štefan in Mihael Borovič v zahvalo za srečno vrnitev iz Amerike, člani razširjene družine Kavaš so zapeli še priložnostno pesem o njihovem križu. Po molitvi in blagoslovu križa ter vseh zbranih se je na dvorišču družine Kavaš nadaljevalo druženje ob dobrotah, ki jih je pripravila družina Kavaš in verniki iz Panonske ulice.
Popoldne je bilo v znamenju mladosti. Sestre usmiljenke so pripravile srečanje za otroke prvih treh razredov in nato še naslednjih treh, ko so jim predstavile življenje redovne ustanoviteljice sv. Katarine ter pripravile ustvarjalne delavnice. Člani salezijanske skupnosti iz Rakovnika pa so pripravili srečanje za zadnje tri razrede in za mlade. Prvi misijonski dan se je končal z ogledom filma o Božji služabnici s. Leopoldini Brandis.
Foto: Stanko Skledar, Klavdija Dominko

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 petek, 01.01.2021 - petek, 31.12.2021

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...


 petek, 29.01.2021 - sreda, 29.12.2021

Prva Kozarjeva ura

v letu 2021 več ...

Celotni seznam napovedi